תפריט

ויזה לקנדה – המדריך של איזי נשיונליטי

האפשרות להגיע לקנדה קורצת ללא מעט ישראלים, אשר רואים בה בדומה לארה"ב – מדינה שמציעה לא מעט אפשרויות להתקדם ולהצליח. לא מעט ישראלים משאירים בארץ את מה שהם מכירים, ומתחילים חיים חדשים בקנדה השוכנת באמריקה הצפונית. אך מהי המדיניות הקשורה לכניסה למדינה? האם אזרחים ישראלים נדרשים להוציא ויזה לקנדה? את כל התשובות לשאלות הללו תוכלו למצוא במאמר הבא שיספק לכם את כל התשובות.

באופן עובדתי אחת מהמדינות בלא מעט ישראלים מעדיפים להגיע אליהן זוהי קנדה. מדובר במדינה השוכנת ממש בצפונה של ארה"ב, ובדומה לארה"ב היא מציעה לישראלים לא מעט אפשרויות להתקדם ולהצליח בחיים. זוהי הסיבה שלא מעט ישראלים רוצים לשמוע כיצד הם יוכלו להגיע למדינה על מנת להכיר אותה בצורה טובה יותר.

נתחיל מהבשורה הטובה ונגיד כי באופן יבש ישראלים לא צריכים להוציא ויזה מיוחדת או לעבור הליך בירוקרטי ארוך על מנת להגיע לקנדה. לכן אם תפעלו על פי הכללים שנסביר אותם פה, תוכלו בתוך זמן קצר לקבל את אשרת השהייה במדינה, כך תוכלו להגיע ולהתרשם מאחת מהמדינות היפות והגדולות ביותר בעולם. שם תוכלו לפגוש מזג אוויר ייחודי, ולא מעט מקומות שהיו קיימים אך ורק בחלומות שלכם – ועכשיו פתאום הכול יהפוך להיות הרבה יותר מציאותי.

מהן הדרישות על מנת להיכנס לקנדה?

נתחיל מהמידע הבסיסי ביותר עבור אזרחים המחזיקים בדרכון ישראלי ורוצים להיכנס לקנדה.

כמובן חשוב שתסגרו ביטוח נסיעות טרם אתם עולים למטוס 🙂

נכון להיום משרד ההגירה של קנדה לא דורש מישראלים להוציא ויזה מיוחדת על מנת להיכנס למדינה.

חשוב לציין כי עדיין תצטרכו לעבור תהליך בירוקרטי מסוים, אך הוא שונה מאוד מהתהליך שאותו תצטרכו לעבור כאשר תרצו להיכנס לארה"ב או למדינות מחמירות אחרות.

על מנת לעבור את ביקורת הגבולות בקנדה עליכם להצטייד בשתי דברים עיקריים: הדבר הראשון שאותו אתם בוודאי מכירים מכל מדינה שבה ביקרתם זה דרכון בתוקף, ההמלצה היא שהדרכון שלכם יהיה בתוקף לפחות למשך חצי שנה קדימה. 

בנוסף לדרכון אתם תצטרכו להצטייד באישור כניסה אלקטרוני לאישור הכניסה קוראים – eTA

מתי?

את האישור צריך למלא בטרם הכניסה למדינה, ותוכלו להדפיס אותו אפילו מהבית על מנת לא להסתבך עם הפרטים בשדה התעופה.

נדגיש כי כל אדם שנכנס לקנדה חייב למלא את אישור הכניסה, לא משנה אם מדובר באדם מבוגר או בילד – כל אחד צריך להחזיק באישור כניסה עבורו. 

בנוסף בעת השיחה הראשונית שלכם עם קצין ביקורת הגבולות במדינה תצטרכו להראות לו מסמכים או לספק לו מידע רלוונטי אשר יוכיח לו כי אתם צפויים לעזוב את המדינה בסיום השהייה שלכם.

אחת מהחששות העיקריים של הרשויות בקנדה זה שישראלים או אזרחים אחרים מהעולם כולו יגיעו למדינה על מנת לעבוד בה. 

מדובר במכה אשר סוחפת אחריה לא מעט מדינות ברחבי העולם, ולכן קנדה עושה מאמצים רבים על מנת למנוע מצב שתיירים מגיעים למדינה על מנת לעבוד. 

לכן כל מסמך אשר יוכיח כי אתם צפויים לחזור לישראל בתוך זמן מסוים יסייע לכם לעבור בבטחה את ביקורת הגבולות.

בדומה למדינות אחרות בסמכותו של הקצין בביקורת הגבולות לאשר או לדחות את הכניסה שלכם למדינה. 

אם הקצין יחליט כי אתם רשאים להיכנס לקנדה הוא ינפיק לכם במקום את הויזה המיוחל, וכך תוכלו להיכנס למדינה ולהתחיל את הטיול שלכם. 

אם הקצין לא ישתכנע, הוא יכול להחזיר אתכם בחזרה לישראל מבלי שתיכנסו לקנדה בכלל. 

לכן חשוב מאוד לקחת את הנושא הזה לתשומת ליבכם.

איך ממלאים את אישור הכניסה eTA לקנדה

לשמחתכם תהליך המילוי של אישור הכניסה לקנדה הוא מאוד פשוט, ואינו אמור לגזול מכם יותר מידיי זמן.

כל מה שאתם צריכים לעשות זה למלא את הטופס המקוון, ולאחר מכן להמתין עד אשר יגיע אליכם האישור ישירות לאימייל אותו הזנתם בטופס עצמו. 

אך בטרם תתחילו למלא את הטופס, חשוב מאוד שתצטיידו בכרטיס אשראי בין לאומי על מנת שתוכל לשלם את האגרה, בדרכון בתוקף למשך חצי שנה לפחות וכתובת אימייל אשר נמצאת בבעלותכם.

המילוי עצמו ייקח לכם מספר דקות, והאגרה אותה תצטרכו לשלם הינה על סך 7 דולרים קנדיים. 

מרגע שתקבלו את האישור הוא יהיה תקף למשך 5 שנים מלאות, או מנגד עד שהדרכון שלכם יפוג תוקף – אז תצטרכו שוב לחדש את האשרה. 

אנו יכולים להמליץ לכם לשמור בקפידה על האישור, ולדאוג לכך שהוא יהיה צמוד אליכם מכיוון שאתם תצטרכו להציג אותו מספר פעמים במהלך הביקורות השונות אותן תעברו בעת כניסתכם לקנדה.

עוד נושא שחשוב מאוד לתת עליו את הדעת זה האשרות המזויפות אשר קיימות ברחבי האינטרנט. 

לא מעט אנשי מקצוע ואתרי אינטרנט יציעו לחסוך לכם את כל הבירוקרטיה ולהנפיק עבורכם אשרת שהייה בקנדה. 

נדגיש ונאמר כי מרבית האתרים הללו אינם אמינים, ואתם יכולים לחסוך לעצמכם כסף רב אם תעשו את התהליך באופן עצמאי ללא עזרה של אף גורם מקצועי.

מדובר בתהליך פשוט יחסית, ולכן אינכם צריכים לקבל עזרה מאף חברה או אתר אינטרנט.

עוד אלמנט שחשוב מאוד להכיר הוא הנושא של בדיקות רפואיות בטרם הכניסה למדינה.

ברוב המקרים אינכם תצטרכו לעבור בדיקות רפואיות מיוחדות בטרם כניסתכם לקנדה, כל עוד מדובר בשהייה רגילה של מספר שבועות. 

במידה ואתם צפויים לגור בקנדה או לשהות בה במשך זמן רב, ככל הנראה תצטרכו לעבור בדיקות רפואיות על מנת לשלול מקרים רפואיים שונים. 

מדובר בתהליך פשוט יחסית ואינכם צריכים לדאוג ממנו בכלל, הבדיקות הן בדיקות סטנדרטיות לחלוטין ולא אמורות למנוע מכם להגיע למדינה במידה ואתם אנשים בריאים. 

ההמלצה היא לוודא מול שגרירות קנדה האם אתם צריכים לעבור בדיקות רפואיות בטרם כניסתכם למדינה.

רוצים לגלות איך עושים גם ויזה לארה"ב? 

גלו פה בכתבה על ויזה לארה"ב

מהן השלבים שצריך לעבור בעת הכניסה לקנדה?

כאשר תגיעו לביקורות הגבולות תצטרכו כמו בכל ביקור במדינה בעולם להציג את הדרכון שלכם. 

אם תציגו את הדרכון הישראלי שלכם, תצטרכו כמובן לאחר מכן להציג גם את אישור הכניסה למדינה עליו שילמתם ואותו הדפסתם מבעוד מועד. 

חשוב מאוד להכין את הנושא הזה בטרם הכניסה למדינה, על מנת שלא תתעכבו בביקורת הגבולות – זמן מיותר שאתם יכולים לנצל לטובת דברים אחרים. 

לאחר מכן יפנה אליכם הקצין מספר שאלות על מנת לוודא את מטרות הביקור שלכם, כמובן שאתם צריכים לענות בכנות על כל אחת מהשאלות שאותן הוא שואל אתכם. 

עליכם להצהיר מראש על כל המוצרים הבעייתיים שאתם צפויים להכניס לקנדה, בין היתר מאכלים או חיות מחמד. 

כניסתכם לקנדה תידחו אם תיתנו לקצין מידע כוזב או חלקי, לכן חשוב מאוד שתגידו את כל מה שאתם חושבים לנכון. 

מדובר בתהליך קצר יחסית אשר לא אמור לקחת לכם זמן רב, וברוב המקרים גם אמור לעבור ללא כל בעיות או עיכובים מיותרים.

במידה והקצין ישתכנע ויקבל את כל התשובות שסיפקתם לו הוא יספק לכם במקום את הויזה לקנדה.

הויזה עצמה יכולה להיות תקפה למשך תקופות שונות, ולכן הקצין הוא זה שיגיד לכם למשך כמה זמן תוכלו לשהות בקנדה. 

ברוב המקרים הקצין יאשר לכם לשהות במדינה למשך חצי שנה שלמה, אך במקרים מסוימים יכול הקצין לאשר לכם שהייה קצרה יותר מסיבות כאלה ואחרות. 

הוא לא יהיה מחויב להסביר לכם את השיקולים שלו, ומוטב גם שלא תתווכחו עם הקצין על מנת שלא תסבכו את עצמכם עוד יותר.

השאירו פרטים:

כתבות ומאמרים