תפריט

ישראלים רבים מוצאים את עצמם מבקרים בהודו בשנים האחרונות. 

מדובר באחד מהיעדים המועדפים ביותר על הישראלים נכון להיום, ולכן חשוב מאוד להסביר כיצד מוצאים ויזה להודו.

כיום קיימות לא מעט דרכים להוציא ויזה, אך הדרך הקלה והנוחה ביותר היא כמובן דרך האינטרנט – שם אינכם צריכים לחכות בתור או להגיע לשגרירות שיכולה להיות רחוקה מאוד מהבית שלכם. 

במאמר הבא תכירו את כל האפשרויות העומדות לרשותכם ואת כל המידע הנחוץ לכם לפני שאתם עומדים להוציא ויזה להודו.

בחודשים האחרונים נפוצה בשורה משמחת מאוד לישראלים אשר מתכננים לטוס בקרוב להודו, משרד ההגירה ההודי הודיע לאחרונה כי הוא יאפשר לאזרחים המחזיקים בדרכון ישראלי להוציא ויזה אלקטרונית למשך שנה. עד כה משרד ההגירה ההודי אפשר לישראלים להוציא ויזה אלקטרונית למשך חודשיים בלבד, דבר שגרם לישראלים רבים לשנות את הטיול שלהם ולתכנן אותו קצת אחרת.

אם תבחרו להוציא את הויזה להודו בדרך האלקטרונית תוכלו לחסוך תורים ארוכים, וכמובן גם לא מעט כסף מכיוון שלהוציא ויזה בדרך החדשה זה הרבה יותר נוח ומשתלם לכל הצדדים המעורבים בתהליך. אם אתם רוצים להיכנס ולצאת מהודו מספר פעמים במהלך השנה הקרובה באמצעות הויזה הנוכחית שלכם, אתם בהחלט יכולים לעשות. כך שאתם מקבלים שנה שלמה של שקט שבו תוכלו לבקר בהודו כמה פעמים שרק בא לכם ללא כל מגבלה או איסור מהצד שלהם.

איך עובדת השיטה של קבלת ויזה להודו בדרך האלקטרונית?

בעקבות המדיניות החדשה של משרד ההגירה ההודי, ניתן להוציא ויזה אלקטרונית התקפה למשך שנה שלמה. את הויזה החדשה ניתן לקבל לאימייל בתוך 72 שעות מרגע הגשת הבקשה. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להדפיס את הויזה, ולהשתמש בה בעת הכניסה שלכם למדינה.

הויזה החדשה מאפשרת לכם להיכנס להודו מספר רב של פעמים במהלך השנה, כאשר שנה נמדדת כ-365 ימים מהרגע שבו קיבלת את הויזה החדשה שלכם. חשוב להדגיש כי ויזה להודו לא מאפשרת לכם להישאר במדינה במשך שנה שלמה רצופה, הויזה תאפשר לכם לשהות במדינה במשך 90 יום ברציפות בכל פעם. כמובן שתוכלו לעזוב את המדינה למספר ימים, ולחזור אליה לאחר מכן בשנית – כך שזמן השהייה שלכם מתאפס, ותוכלו להישאר במדינה שוב עד 90 יום.

בעקבות המדיניות החדשה של משרד ההגירה ההודי, ניתן להוציא ויזה אלקטרונית התקפה למשך שנה שלמה. את הויזה החדשה ניתן לקבל לאימייל בתוך 72 שעות מרגע הגשת הבקשה. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להדפיס את הויזה, ולהשתמש בה בעת הכניסה שלכם למדינה.

הויזה החדשה מאפשרת לכם להיכנס להודו מספר רב של פעמים במהלך השנה, כאשר שנה נמדדת כ-365 ימים מהרגע שבו קיבלת את הויזה החדשה שלכם. חשוב להדגיש כי ויזה להודו לא מאפשרת לכם להישאר במדינה במשך שנה שלמה רצופה, הויזה תאפשר לכם לשהות במדינה במשך 90 יום ברציפות בכל פעם. כמובן שתוכלו לעזוב את המדינה למספר ימים, ולחזור אליה לאחר מכן בשנית – כך שזמן השהייה שלכם מתאפס, ותוכלו להישאר במדינה שוב עד 90 יום.

תהליך קבלת הויזה איננו מסובך בכלל, ולרוב מדובר במילוי טפסים רגילים. ברוב המקרים תתבקשו למלא טופס בשפה האנגלית שבו תכתבו את הפרטים האישיים שלכם. בנוסף תתבקשו לעלות צילום של הדרכון שלכם, חשוב לוודא כי הדרכון שלכם בתוקף ואתם מעלים את הקובץ בפורמט PDF. כמובן שאסור לשכוח גם תמונת פספורט עדכנית שלכם, על מנת שיהיה ניתן לצרף אותה לויזה החדשה – את התמונה יש לשלוח בפורמט JPEG. לאחר שתמלאו את כל המסמכים הדרושים, תצטרכו לשלם 82 דולר שזה בערך 295 שקלים עבור קבלת הויזה החדשה. לאחר מכן כל מה שאתם צריכים לעשות זה לחכות בין שתיים ועד שלושה ימי עסקים אשר תקבלו את הויזה ישירות לאימייל שלכם.

הבשורה החדשה ללא ספק שמחה ישראלים רבים אשר רוצים לטוס להודו, ומחפשים דרכים שונות על מנת להקל את השהייה במדינה. בשורות נוספות הגיעו מהכיוון של חברת אייר אינדיה אשר מציעה טיסות ישירות לניו דלהי. באמצעות הטיסות הישירות החדשות, העלויות הפכו להיות זולות בהרבה והטיסות הפכו להיות קצרות בהשוואה לטיסות אחרות אשר היו קיימות עד לאותה תקופה. חברות רבות מבינות את החשיבות של פתיחת קווים ישירים להודו, וכמובן שלא נאמרה המילה האחרונה בתחום שגם חברת ארקיע צפויה להתחיל בקרוב בטיסות ישירות למספר יעדים במדינה וכך התחרות רק תהפוך להיות הרבה יותר קשה ומאתגרת לחברות התעופה.

על פי הנתונים שבידינו מידיי שנה נוסעים לא פחות מ-60 אלף ישראלים להודו! מדובר בנתון מרשים מאוד אשר ממחיש את היותו של היעד הזה, אחד מהיעדים המועדפים ביותר על הישראלים. ניתן עכשיו להגיד בפה מלא כי לאחר קבלת ההטבות השונות, כמות הישראלים שצפויים לטוס להודו בשנים הבאות רק תלך ותגדל. כך שאנו צפויים לראות עוד לא מעט שינויים אשר צפויים להטיב את תנאי הטיסות ואת תנאי הויזה עבור ישראלים ככל שהביקוש רק ילך ויגדל.

מה חשוב לדעת על הויזה החדשה להודו?

כמובן שכמו שכבר אמרנו השינוי המרכזי הוא כמות הזמן שבו הויזה תהיה תקפה. נכון להיום הויזה הולכת להיות תקפה במשך שנה שלמה, כ-365 ימים מרגע קבלת הויזה באמצעות הדואר האלקטרוני.

הויזה החדשה איננה מגבילה את כמות הכניסות להודו, ומאפשרת לכם להיכנס ולצאת מהמדינה כמה פעמים שאתם רוצים במהלך השנה שבה הויזה תקפה. אך חשוב לדעת כי ההגעה להודו חייבת להתבצע דרך האוויר בלבד, ועליכם לעבור באחד מתוך 28 שדות התעופה אשר מאושרים על פי תנאי הויזה שלכם – לרוב מדובר בנמלי התעופה הגדולים ביותר במדינה. ישנה גם הקלה שמאפשרת לכם להיכנס למדינה בשייט דרך אחד מתוך חמשת הנמלים המובילים במדינה.

כל פעם שאתם נכנסים להודו אתם יכולים לשהות ברציפות במשך 90 יום, ואין צורך בתקופת צינון בין הכניסות השונות למדינה. כך שמספיק אפילו עזיבה ליום אחד, על מנת שתוכלו לאפס את תקופת השהייה ולהמשיך לשהות במדינה לעוד 90 ימים נוספים.

את הויזה האלקטרונית ניתן להוציא גם למטרת עסקים, אך עיתונאים, צלמים ואנשי מדיה לא יכולים להוציא ויזה אלקטרונית ונדרשים להוציא ויזה רגילה כפי שהיה נהוג לעשות עד כה. ההקלה במדיניות הכניסה להודו איננה תקפה רק עבור ישראלים, ההקלות מגיעות לאזרחים מעוד 140 מדינות מכל רחבי העולם.

מתכננים לטוס לטיול גדול במזרח הרחוק? אם אתם רוצים לבקר בעוד מדינות למעט הודו – הכנו עבורכם רשימה שלמה של כל המדינות הדורשות להגיע אליהן עם ויזה.

השאירו פרטים:

כתבות ומאמרים

קניית דרכון זר

קניית דרכון זר

רובנו יודעים שישראלים יכולים לעתים לקבל אזרחות זרה מתוקף עלייתם לישראל ממדינה אחרת בה נולדו, או מתוקף היותם צאצאים לעולים. אולם, האם ידעתם שבמדינות מסוימות

קראו עוד »