ילידי רומניה ומתגוררים בארץ?

בדקו את זכאותם לקבלת אזרחות רומנית

אזרחות רומנית ודרכון רומני הם למעשה דרכון אירופאי!

אחד מהמקומות שהפך להיות פופולרי במיוחד בקרב ישראלים רבים התקופה האחרונה הוא בוקרשט.

בוקרשט היא עיר הבירה של רומניה הנמצאת בחבל הבלקן, זהי מדינה יפיפה עם נופים פסטורליים מרהיבים, כפרים עתיקים וציוריים ומגוון אטרקציות ומקומות בילוי טרנדיים לצעירים וגם מבוגרים.

רבים מעוניינים לבקר בעיר הבירה כדי לטייל ולבלות, ולעתים גם על מנת למצוא עבודה או להשקיע בתחום הנדל”ן.

אם אתם שייכים לעדה הרומנית, שווה לכם לבדוק אולי אתם זכאים לקבלת אזרחות רומנית כחוק וכך גם להפקת דרכון רומני.

על פי החוק ברומניה כל מי שנולד ברומניה בתקופה כזו או אחרת, בעל זכאות לקבלת אזרחות רומנית באופן מידי וכך גם דור ההמשך של אותו אדם.

 

זכאות לקבלת אזרחות

אם הוריכם נולו ברומניה, או אפילו סבא או סבתא שלכם, רוב הסיכויים הם כי גם אתם הילדים או הנכדים זכאים לקבל אזרחות רומנית ללא כל בעיה.

באמצעות האזרחות הרומנית תוכלו להוציא גם דרכון רומני, כך שתוכלו להיות זכאים להטבות שונות המיועדות לתושבי המדינה.

הזכאות לקבלת אזרחות רומנית נחלקת לשתי סוגים עיקריים:

ילדי רומניה עם אזרחות בתוקף – מדובר על אנשים שנולדו ברומניה ואינם מתגוררים יותר במדינה, אך יש ברשותם זכאות תקפה וחוקית לאזרחות רומנית.

זה אומר שבמהלך כל השנים הם שמרו על זכאותם כחוק, וגם המדינה לא ביטלה להם את הזכאות. 

כך שהם יוכלו להגיש בקשה לקבלת סטטוס אישור עדכני מטעם המדינה, ועם זה להגיש בקשה להנפקת דרכון רומני.

ילידי רומניה עם אזרחות מבוטלת – מדובר על ילדי רומניה שאינם מתגוררים בה, ובמהלך השנים מסיבה כזו או אחרת האזרחות הרומנית שלהם התבטלה או בוטלה מסיבה כזו או אחרת.

במקרים כאלה עליהם להגיש בקשה לרשויות רומניה לקבלת סטטוס עדכני מטעם המדינה, ובמקרה הצורך להציג מסמכים ואישורים רלוונטיים המעידים על זכאותם כחוק לקבלת אזרחות רומנית.

במידה ואתם טסים לרומניה אל תשכחו לעשות ביטוח נסיעות לחול.

מהן ההטבות של בעלי אזרחות רומני

אנשים שיש ברשותם אזרחות רומנית תקפה וחוקית, זכאים למגוון הטבות מטעם המדינה הכוללות גם מגורים ועבודה במדינה.

אם אדם בעל אזרחות רומנית רוצה לרדת מהארץ לכמה שנים כדי לנסות לעבוד בארץ אחרת ולחסוך יותר כסף לדוגמה, הוא יכול להגיע לרומניה ולהתחיל לעבוד בכל עבודה שירצה ולהתגורר במדינה כחוק ללא המצאת אישורים שונים.

נוסף על כך, בעלי אזרחות רומנית זכאים גם ללמוד ברומניה ולרכוש תואר אקדמי באחד מהמוסדות להשכלה גבוהה באופן חוקי.

למי שמעוניין לבצע עסקאות נדל”ן במדינה גם יכול לעשות זאת, כל עוד יש ברשותו אזרחות רומנית חוקית. כך שהוא יוכל לקנות נכסי נדל”ן שונים ולבצע מכירות או השכרות של הנכסים ולהרוויח מכך כסף.

באמצעות הדרכון הרומני ניתן גם לטוס ללא ויזה לארצות הברית.

כיצד מקבלים אזרחות רומנית

גם אם מדובר באנשים ילידי רומניה שיש ברשותם אזרחות תקפה, וגם אלו שנולדו במדינה ואזרחותם מבוטלת  – הם יצטרכו להגיש בקשה מסודרת לרשויות השלטון ברומניה לצורך קבלת אישור סטטוס של אזרחות עדכני לרגע הבקשה.

לאחר קבלת האישור הנדרש, עליהם להנפיק תעודה רומנית כמו של כל אזרח במדינה וזאת כדי לקבל אישור להפקת דרכון רומני. לצורך כך הם נדרשים להציג תעודה ישראלית תקפה כמו תעודת לידה, תעודת נישואין ועוד.

התעודה מוכרחה להיות מתורגמת לשפה הרומנית ובעלת אישור נוטריוני מטעם מדינת ישראל.

לאחר הגשת המסמכים הנדרשים והפקתה של התעודה הרומנית, אותו אדם יוכל לגשת לשגרירות הרומנית הנמצאת בארץ, או למשרד הפנים שנמצא ברומניה ושם להגיש בקשה להנפקת דרכון רומני.

אם הנכם מעוניינים לבדוק את זכאותם לקבלת אזרחות ודרכון רומני, זכרו שעליכם להתאזר בסבלנות עד קבלת כל האישורים הנדרשים.

עוד כתבות בנושא

מרדכי שאבי (מוטי)

מרדכי שאבי (מוטי)