תפריט

ויזת משקיעים מסוג e-2 לארצות הברית

איך ניתן להוציא ויזת משקיעים לארצות הברית

בשנת 2012 הועבר חוק בסנאט האמריקני, הקובע כי ישראלים יכולים לקבל ויזה מסוג E, הנחשבת לוויזת סוחר או משקיע, כדי שיוכלו לחיות ולעבוד בארה”ב.

 ויזה זו מעניקה לישראלים אפשרות להיות קרובים להשקעות שלהם.

רק אזרחי מדינות אשר למדינתם יש הסכם הדדיות לגבי קבלת ויזת משקיעים/סוחרים עם ממשלת ארצות הברית יכולים להגיש בקשה עבור ויזה זו.

בעקבות החוק שנחקק ברוב של 85% בבית הנבחרים בארצות הברית ב-2012 מדינת ישראל מחזיקה בהסכם הדדיות עם ממשלת ארצות הברית.

מי נדרש להוציא ויזת סוחרים/משקיעים לאמריקה?
אם אתם מעוניינים לעסוק במסחר בארצות הברית מכל סוג שהוא, למשל מסחר בשירותים וטכנולוגיה, בין מדינת ישראל או מדינה אחרת בה אתם אזרחים, אתם נדרשים להגיש בקשה לוויזה מסוג E-1, הנקראת וויזת אמנת מסחר. אם המטרה שלכם היא לא מסחר אבל קשורה בפיתוח או ניהול מיזם בו השקעתם ומתקיים בארצות הברית עליכם למלות פרטים ובקשה לוויזת מסוג E-2, הנקראת וויזת משקיע.
האפשרויות שהוויזה להשקעה מקנה
הוויזה מקנה אפשרות לבעל וויזת E-1 ו-E-2 לשהות בארה"ב על פי משך הזמן הנקבע באמצעות בקרת הגבולות במדינת ארצות הברית. משך הזמן בו תוכלו לשהות בארה"ב יצוין על גבי טוס I-94 בידי נציג ה-USCBP. תוכלו להאריך את תקופת שהייתכם בארה"ב מעבר לזמן שהנציג ציין בטופס על ידי פנייה לשרותי האזרחות וההגירה האמריקאים הנקראים USCIS.
זכאות ותנאים לקבלת הוויזה למשקיע בארצות הברית
אספנו כאן את כל התנאים אשר עליכם לעמוד בהם כפי שמופיעה באתר שגרירות ארצות הברית, בכדי שתוכלו לדעת האם אתם עומדים בהם.

תנאי הזכאות לוויזה מסוג

 

  1. 50% מהבעלות על העסק או חברת האם צריכים להיות בבעלות ישראלית.
  2. עליכם להיות אזרחים למדינה בעלת הסכם הדדיות עם ארצות הברית. למדינת ישראל יש הסכם שכזה.
  3. בזמן שאתם מגישים בקשה לוויזה, צריכה להתקיים זרימה מסחרית של סחורה, טכנולוגיה ושירותים בין החברה היושבת בישראל לזאת שבארצות הברית. על הזרימה להיות רציפה.
  4. 50% לכל הפחות מהסחר הבינלאומי של החברה צריך להתקיים בין ישראל לארה”ב.
  5. עליכם להיות במשרה בכירה, ניהולית או בעלי כישורים ייחודיים החשובים לתפעול החברה.

תנאי הזכאות לוויזה מסוג

  1. אמנת המסחר בין המדינה לארצות הברית צריכה להיות קיימת ותקפה.
  2. 50% לכל הפחות מאחזקות החברה צריכים להיות בבעלות מדינת האמנה.
  3. עליכם להיות מושקעים או בתהליך של השקעת הון משמעותי באופן פעיל. השקעת ההון חייבת להבטיח את תפעולה המוצלח וקיומה של החברה, ואינה יכולה להיות שולית. כלומר, על ההשקעה להיות למטרות פרנסה בלבד.
  4. עליכם בתור משקיעים להגיע בעצמכם לארה”ב על מנת לפתח ולנהל את החברה. ישנה אפשרות שאדם אשר אינו המשקיע העיקרי יוכל לקבל ויזה בתנאי שהוא מועסק במשרה בכירה, ניהולית או בעל כישורים ייחודיים החשובים לתפעול החברה.

איך אפשר להוציא ויזת סוחרים או משקיעים?

לאחר שווידאתם כי המסחר בחברה שלכם תואם לדרישות ויזת אמנת המסחר או ויזת המשקיע, הגיע הרגע להתחיל בתהליך הבקשה לקבלת ויזה בו תצטרכו להגיש מסמכים רבים לשגרירות ארה”ב היושבת בישראל.

במידה שזו הפעם הראשונה בה החברה שלכם דורשת ויזה מסוג זה, או שחלפו שלוש שנים מהבקשה האחרונה, עליכם לשלוח באמצעות הדואר מסמכים תומכים, כאשר אחד מהמסמכים הוא טופס הבקשה עבור העובד או העובדים הצריכים וויזה.

אם החברה שלכם קיבלה אישור לסטטוס ויזת E-1 בשלוש השנים הקודמות, על החברה להגיש באופן רשמי על ידי רואה החשבון שלה מכתב בליווי טופס הבקשה של האדם המועמד לתהליך קבלת הוויזה.

המכתב הרשמי צריך לכלול את פרטי הבעלות של החברה ואת המסחר הנוכחי.

השגרירות אינה מקבלת מכתבים אשר נשלחים באמצעות עורכי דין ופקידים פיננסים.

במקרה שאחד מן המסמכים יהיה חסר או המכתב מרואה החשבון לא יכלול את כל הפרטים הנדרשים, לא ייקבע תור לריאיון בשגרירות עד שהרואה חשבון ישלח את כל המסמכים אל מחלקת ויזת E-1.

בנוסף, עליכם למלא עבור ויזת מסוג אמת סוחר או ויזת מסוג משקיע טופס בקשה הנקרא  DS156-E.

לאחר שהגשתם את כל המסמכים הרלוונטיים, תהליך הגשת הוויזה ממשיך כמו לכל מועמד אחר. התהליך כולל: מילוי טפסים לוויזה בטופס הנקרא DS160, ריאיון בשגרירות ארה”ב בתל אביב או בקונסוליה בירושלים, הכנת כל המסמכים והאישורים איתם עליכם להגיע לריאיון, ותשלום אגרות.

אגרת הוויזה עולה כ-270 דולר והיא אינה כוללת תשלום עבור קביעת ריאיון העולה בין12-14 דולר, תלוי בדרך התשלום.

במצב של קביעת ריאיון לוויזת אמנת מסחר או ויזה מסוג משקיע, לא ניתן לקבוע תור על ידי מערכת התורים הרגילה של השגירות , אלא באמצעות פנייה למחלקת הוויזות המתאימה.

המסמכים, הטפסים והאישורים שתדרשו לבוא איתם לראיון

לאחר שקבעתם ריאיון בשגרירות ארה”ב בתל אביב או בקונסוליה בירושלים, כדאי שתוודאו כי יש לכם את כל המסמכים הללו:

  1. דף המאשר הגשה של הטופס בקשה DS160.
  2. תמונה בצבע צבעוני הנלקחה על גבי רקע לבן, בגודל 5 ס”מ על 5 ס”מ. על התמונה להיות באיכות טובה ומחצי השנה האחרונה. תוכלו לעשות את התמונה בחנות צילום.
  3. דרכון אשר תקף לעוד שישה חודשים לפחות ודרכונים קודמים.
  4. מכתב מודפס ובו ההזמנה לריאיון, כולל תאריך ושעה.
  5. טופס DS156-E מלא.
כדאי לבדוק את נושא הביטוח הרפואי בחו״ל טרם אתם טסים ומתכננים לגור בארצות הברית, שיהיה לכם רילוקיישן לארה״ב מוצלח ושגשוג עיסקי, ואל תשכחו לחזור לבקר אותנו בארץ, מוזמנים לשתף את הכתבה, סתם בשביל הקארמה 🙂

מקורות:

uscbp

uscis

 

השאירו פרטים:

כתבות ומאמרים

Em geral, quando se fala ou pensa sobre a globalização, tem-se a percepção de que é tema novo, específico dos tempos atuais, com base nos

קראו עוד »

ויזה לסרי לנקה

סרי לנקה הפכה להיות בשנים האחרונות לאחד מהיעדים המועדפים ביותר על הישראלים במזרח הוא סרי לנקה. מדובר במדינה שמציעה לישראלים חופשה חלומית עם לא מעט

קראו עוד »
ליסבון

ליסבון

למחזיקי דרכון פורטוגלי, וכמובן למחזיקי דרכון ישראלי : ליסבון ! קודם נקדים ונציין שליסבון (Lisbon) הינה העיר הגדולה ביותר בפורטוגל ולמעשה ליסבון היא עיר הבירה

קראו עוד »
ויזה זהב פורטוגל

ויזה זהב פורטוגל

ויזת זהב פורטוגל פורטוגל מעודדת יזמים להגיע למדינה ולהשקיע על מנת לסייע לכלכלה המקומית לצמוח. המדינה מעוניינת להגביר את היקף ההשקעות הזרות בפורטוגל באמצעות הטבות

קראו עוד »