תפריט

רילוקיישן לארה”ב

מעכשיו גם הישראלים יכולים להוציא ויזת מסוג משקיע בארה"ב ולבצע רילוקיישן

בעבר הרילוקיישן הנגיש ביותר עבור ישראלים היה רילוקיישן לאירופה.

כן תמיד איכשהו לכל ישראלי יש אזרחות אירופאית בדרך זו או אחרת. לאחרונה כל פסטיגל הוצאת דרכון פורטוגלי הכניסה לגמרי את ישראל למרחב שנגן, אז כך שלהוציא ויזה לארה״ב זה לא כזה ביג דיל כבר, אבל נתנו לנו אצבע ואנו בהחלט רוצים את כל היד: רילוקיישן לארצות הברית 🙂

החל מתחילת חודש אפריל ישראלים רבים החלו להגיש בקשות לוויזת E-2, הנקראת ויזת משקיעים.

הוויזה מאפשרת לאנשי עסקים ואנשים המשקיעים הון כספי בחרות אמריקאיות לעבוד ולשהות בארה”ב ולבצע רילוקיישן.

ביום חמישי, ה-11 באפריל 2019, התקבל האישור הרשמי כי ויזה מסוג E-2, המעניקה אפשרות לעבוד בארה”ב על בסיס השקעת סכום כספי בחברה אמריקאית, אפשרית להוצאה לאזרחי מדינת ישראל.

מה-1 במאי ישראל תצטרף ליתר 80 המדינות הנהנות מאפשרות זו כבר שנים רבות ואזרחיה יוכלו להגיש בקשות לוויזה E-2.

המהלך לחיקוק החוק המאפשר לישראלים להוציא ויזת משקיע התחיל בממשל אובמה בשנת 2012 כאשר ישראל חתמה עם ארה”ב על הסכם הדדיות המאפשר לישראלים להוציא ויזת סוחר/משקיע בארה”ב ולאמריקאים להוציא ויזה דומה בישראל.

עליכם לעמוד במספר קריטריונים על מנת להוציא את הוויזה המיוחלת והם: להיות מושקעים או בתהליך של השקעת הון משמעותי באופן פעיל לצורך מטרות הכנסה בלבד, הוויזה יכולה להיות בעבור המשקיע עצמו או עבור עובדים בעלי משרה בכירה, ניהולית או בעלי כישורים ייחודיים שחיוניים לתפעול החברה, ועל 50% מהבעלים של החברה צריכים להיות ישראליים.

שימו לב כי אנשים המחזיקים בגרין קארד או שיש להם אזרחות כפולה אמריקאית אינם נחשבים ישראלים, בעת הבקשה לוויזת משקיע.

בחוק המאפשר לאזרחי מדינת ישראל להוציא ויזת משקיע/סוחר לא נקבע סכום השקעה מינימלי, אך ההשקעה צריכה להיות משמעותית ולהשפיע על תפעול החברה האמריקאית כך שהחברה תוכל לפעול באופן סדיר.

על אחראיות המשקיע לנהל ולפתח את החברה או המיזם, ועליו להוכיח כי החברה מסוגלת לשלם לו, למשפחתו ולעובדים שכר.

אחד מהיתרונות המשמעותיים ביותר בחוק החדש, הוא שההליך פשוט. מוציא הוויזה מקבל ויזה התקפה עד חמש שנים וניתן לבקש הארכה אליה ללא הגבלה. את הבקשה ניתן להגיש ישירות לשגרירות ארה”ב בישראל הממוקמת בעיר תל אביב ולא להתעסק עם שליחת מסמכים או פניה לרשויות ההגירה בתוך ארה”ב.

יתרון נוסף, בני זוג של אדם אשר קיבל וויזת משקיע יכולים לבקש אישור עבודה מיד עם כניסתם לארה”ב.

את הבקשה לוויזת משקיע אתם יכולים להגיש בין אם מדובר על השקעה בחברה קטנה או גדולה, ואינכם מוגבלים בכמות הבקשות מטעם החברה. כך תוכלו להגיש וויזות משקיע ליותר מעובד אחד וכמה פעמים שתצטרכו, על מנת לנהל את החברה הממוקמת בארה”ב.

על פי הנתונים המתפרסמים מידי שנה באתר משרד החוץ של ארה”ב, במהלך שנת 2018 הונפקו כ-9,155 ויזות לאזרחים ישראליים, שאינן למטרות הגירה. ההערכה היא שבעקבות החוק בחדש, כמות הבקשות לוויזות המגיעות לשגרירות תוכפל, וכתוצאה מאישורי וויזות E-2יותר חברות ישראליות יהיו נוכחות בארה”ב.

ישנה עליה משמעותית בכמות הגשת בקשות העבודה בחודשי הקיץ, מכיוון שרוב המשפחות מעדיפות לעבור לארה”ב לפני ששנת הלימודים של הילדים מתחילה. כאשר יאושרו וויזות מסוג E-2 כמות בקשות העבודה תגדל ואיתן גם העומס בשגרירות, שככל הנראה יגרום להארכת זמן הטיפול בבקשות.

השאירו פרטים:

כתבות ומאמרים

כלכלת פורטוגל

כלכלת פורטוגל

כלכלת פורטוגל ההיסטורית   כלכלת פורטוגל של התקופה המודרנית היא דוגמא למפלה מפוארת אבל גם לצעדים אמיצים ונכונים שהובילו, ועדיין מובילים, לשיקום מוצלח. הרבה מים

קראו עוד »
שגרירות פורטוגל טפסים

שגרירות פורטוגל טפסים

התורים מתארכים בשגרירות פורטוגל עקב ריבוי בקשות לדרכון פורטוגלי: מדריך למילוי טפסים של שגרירות פורטוגל לדרכון פורטוגלי:   ביצענו עבורכם תרגום מפורטוגזית לעברית, וכן תרגום

קראו עוד »

Pastéis de nata

מה זה פסטל דה נטה? מדובר במאפה הלאומי של פורטוגל ניתן למצוא קונדטוריה שמכינה פסטל דה נטה בכול רחוב בפורטל, אבל מה שמיחד מאוד את

קראו עוד »